• marius.gaita@aeoforum.ro

    mihai.petre@aeoforum.ro

Marius Gaita

Marius Gaita

Membru fondator

Marius Gaită are o experiență de peste 20 ani, susținută prin deținerea unui Atestat de Expert Vamal din partea Direcției Generale a Vămilor, cu atribuții în respectarea conformității operațiunilor vamale, luând în calcul detaliille ce țin de declararea bunurilor, clasificarea tarifară, originea, valoarea în vamă, taxe și TVA.

Customs engineering este un domeniu in care Marius Gaita activează, aceasta presupunând evaluarea derulării operațiunilor de import-export, având ca scop principal optimizarea fluxurile de bunuri și eficientizarea proceselor din activitatea vamală.  

Experiența sa este completată de ipostaza de trainer și speaker în cadrul unor sesiuni a căror temă principală vizează procedurile vamale, schimbările legislative majore realizate la nivel european  prin aplicarea noului Cod Vamal al Uniunii și certificarea AEO .

Dată fiind importanța certificării AEO, Marius Gaiță este direct implicat în servicii de consultanță pentru auditarea companiilor care doresc să obținǎ statutul  de operator economic autorizat (AEO).